http://www.myx.cz

Kategorie Portál Mzdová praxe

Diskuse v kategorii Portál Mzdová praxe
Přidat diskusi
  • Dobrý den, z OSSZ mi přišlo hlášení o skončení čerpání podpůrčí doby v délce 380 dnů pro naši zaměstnankyni. Znamená to, že již nemá nárok na nemocenskou? Prozatím si vybrala zbývající dovolenou z min roku a žádá si u zaměstnavatele o neplacené volno. Do práce nastoupit nemůže, protože zdravotně na tom není dobře. Od kdy má tato zaměstnankyně nárok na další nemocenskou? Co když mi znovu přinese nemocenský lístek? Požádala si o plný invalidní důchod, ale zatím nemá žádné vyjádření. Děkuji za odpověď
    Vytvořeno: 24. 4. 2012 15:24
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 25. 4. 2012 13:02
    Přidat příspěvek
  • Můžete mi prosím někdo doporučit, kde si vypočtu exekuci (srážky ze mzdy). Nemyslím ale jednoduchou kalkulačku, ale včetně přednostních a nepřednostních pohledávek, více splátek a třeba poměrného splácení a běžného výživného.. Děkuji moc. L.S.
    Vytvořeno: 19. 4. 2012 20:43
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 20. 4. 2012 08:13
    Přidat příspěvek
  • Jsme dceřinná firma německé firmy, jejíž majitel, občan Německa, je jednatelem v naší české firmě. Od letošního ledna bude u nás pobírat měsíčně odměnu jednatele. Jsme povinni z této odměny srážet sociální a zdravotní pojištění? A jakou formou? Stejně jako u našich ostatních zaměstnanců? Existuje nějaká výjimka, že by mu byla sražena pouze daň?
    Vytvořeno: 7. 2. 2012 15:29
    Počet příspěvků: 0
    Přidat příspěvek
  • Prosím o tip na odbornou knihu mzdy a personalistika pro začínající mzdovou účetní. Děkuji
    Autor: Zdeňka
    Vytvořeno: 21. 10. 2010 14:36
    Počet příspěvků: 5
    Nejnovější příspěvek: 2. 2. 2012 07:41
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, od 1.4. 2011 do 30.9.2011, jsem byl na nemocenské, o kolik dnů se mi bude krátit dovolená, když mi celkem zůstalo 31dnů dovolené. Děkuji za odpověď
    Autor: Jan Kočík
    Vytvořeno: 12. 9. 2011 19:21
    Nejnovější příspěvek: 7. 12. 2011 15:39
    Přidat příspěvek
  • Zajímalo by mě,zdali mám nárok na úlevu na dani na studující dítě, které však se mnou nebydlí ve společné domácnosti!!! Bydlí sice u přítele, ale finančně ji pomáhám se studiem a mám k ní stále vyživovací povinnost. Děkuji
    Autor: Petr Jabůrek
    Vytvořeno: 17. 11. 2011 14:03
    Přidat příspěvek
  • Přeji hezký den, potřebovala bych se s někým poradit, zda je možné vyplácet zaměstnance, kteří mají pracovní poměr na základě pracovní smlouvy ze statutárních fondů. Zdrojem tohoto fondu je zisk z minulého roku po zdanění. Prosím, nevíte zda je toto možné a jakým odvodům bude tato odměna podléhat ? Moc děkuji za ochotu. Vítková
    Vytvořeno: 31. 8. 2011 07:29
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, mám několik dotazů ohledně potvrzování příjmů pro SSP. 1. Pokud bylo v roce více zaměstnavatelů, příjmy potvrzuje pouze poslední zaměstnavatel - celkem za všechny předchozí v daném roce? Ostatní potvrdí pouze náhradu při nemoci, případnou vratku z ročního zůčtování a příjmy, které nebyly uvedeny do potvrzení, vystavené pro zúčtování daně? 2. Přeplatek z ročního zůčtování se zahrnuje do příjmů v roce zůčtování nebo do roku, za který se vyúčtování provádí ? 3. Při vyloučení 1% za používání auta pro soukromé a služební účely se odečte pouze částka 1 % nebo se musí odečíst i SP, ZP a D připadající na tuto výhodu? 4. Do příjmu se zahrnují i zvýhodnění plynoucí např. z bezúročných půjček zaměstnanců, podlehájící zdanění? Příspěvky na soukr. ž. poj., penzj. přip., hrazené zaměstnavatem se do výše 24000,- nezdaňují, tak by se tedy zahrnovat neměly? 5. Daňový bonus se do příjmů započítává? Předem děkuji za odpovědi
    Autor: Hana Pokorná
    Vytvořeno: 19. 7. 2011 15:06
    Přidat příspěvek
  • Hledám jednoúčelový počítačový prográmek, který by uměl zpracovávat uznatelnou praxi při vstupu nového zaměstnance. Ráda si koupím něco, co bude neustále aktualizováno a na co se mohu spolehnout. Poradíte mi? S. B.
    Autor: Benešová
    Vytvořeno: 13. 7. 2010 11:53
    Nejnovější příspěvek: 27. 4. 2011 13:35
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den. V naší společnosti ukončila ke dni 31.12.2009 odborová organizace svoji činnost. Údajně ale dokud není organizace vymazána z rejstříku, může i dále provozovat svoji činnost ve vztahu k zaměstnavateli (podepisovat a schvalovat různá ujednání). Nemůžete někdo poradit, kde se tohoto dopátrat? Děkuji za pomoc.
    Autor: Alena
    Vytvořeno: 23. 11. 2010 11:02
    Nejnovější příspěvek: 28. 3. 2011 11:40
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, chci se zeptat,jsem na rodičovské dovolené a chtěla jsem si vytvořit webové stránky,kde bych případně i prodávala,ale nejedná se o horentní sumy.Jak je to tedy,pokud nemám živnostenský list?A potřebuji ho?Děkuji za odpověď.
    Autor: Šárka
    Vytvořeno: 31. 10. 2010 08:53
    Nejnovější příspěvek: 19. 3. 2011 16:30
    Přidat příspěvek
  • dobry den, k 31.1. mi vyprsela pracovni smlouva, ale od 18.1 do 13.2. 2001 jsem marodila zaplati mi to ossz nebo ten unor mi uz nezaplati?
    Autor: miroslava cerna
    Vytvořeno: 14. 3. 2011 16:03
    Nejnovější příspěvek: 14. 3. 2011 18:05
    Přidat příspěvek
  • Jsem zaměstnanec. V roce 2006 jsem otěhotněla a od začátku roku 2007 nastoupila na nemocenskou, kterou jsem pobírala až do nástupu na MD- 5.6.2007. V roce 2008 jsem opět otěhotněla a na další MD jsem nastoupila 5.6.2009 a pobírala PPM a poté rodičovský příspěvek až dosud. Nyní jsem opět těhotná a na MD bych měla nastoupit 22.4. 2011. Mám nárok na PPM? Děkuji Durčeková
    Autor: Iveta
    Vytvořeno: 16. 1. 2011 08:48
    Počet příspěvků: 7
    Nejnovější příspěvek: 24. 1. 2011 19:11
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, mám dotaz ohledně průměrného měsíční čistého výdelku, který zaměstnavatel udává na úřad práce při skončení pracovního poměru zaměstnance. Pracovní poměr zaměstnance skončil 26.10.2010 okamžitým zrušením pracovního poměru ze strany zaměstnance s právem na 3-měsíční odstupné. 1.10.2010 zaměstnanec požádal o uplatnění slevy na své děti 14 a 19 let. Bude tato sleva na děti s platností od 1.10.2010 mít vliv na průměrný měsíční čistý výdělek zaměstnance, když se aktuální průměrný výdělek zjišťuje ze III.čtvrtletí? Děkuji za rychlou opověď
    Autor: Nikola
    Vytvořeno: 8. 11. 2010 15:05
    Nejnovější příspěvek: 8. 11. 2010 19:09
    Přidat příspěvek

Diskutujte s kolegy

Přidávat diskusní příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Staňte se jedním z nich! Získání osobních přihlašovacích údajů k portálu Vám zabere pouze pár vteřin - viz stránka Registrace.