http://www.myx.cz

dohoda o provedení práce - daňové přiznání

dohoda o provedení práce - daňové přiznání

Daňové přiznání

Založeno: 22. 1. 2009
Počet příspěvků: 63
Zařazení: Daňové přiznání
Nejnovější příspěvek: 29. 3. 2012 06:11
Dohoda o provedení práce dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, když je uzavřená dohoda o oprovedení práce - vím že max. počet hodin v roce je 150 hodin, výdělek měsíčně bude maximálně hrubého 700,- Kč. Budu z tohoto příjmu jako student platit nějakou daŇ? musím podepsat prohlášení o dani (růžový formulář)? Chápu dobře, že jako student bych žádnou daň platit neměla, jen v případě že podepíšu formulář prohlášení o dani? a co když mi zaměstnavatel podepsat tento formulář nedá ani to ode mne nevyžaduje a ve výplatním lístku je daň 0,- Kč aniž by bylo podepsáno prohlášení o dani? Je to povinnost zaměstnavatele aby byl tento formulář podepsaný či zaměstnance- v tomto případě studenta? co by se stalo kdyby prohlášení nebylo podepsáno a výplata byla těch čistých 700,- bez srážení daně? díky moc za odpovědi.a musím podat daňové přiznání zua rok 2008 kdy jsem prováděla tuto dohodu

Příspěvky v diskusi dohoda o provedení práce - ...
Přidat příspěvek
Re: dohoda o provedení práce - daňové přiznání
Autor: Jana
vloženo: 23. 1. 2009 08:28:26
Tak pokud jste z té DPP neměla sráženu žádnou daň (odměna byla 700,- a dostala jste také 700,-), tak muselo být podepsané prohlášení, protože kdyby nebylo, tak by se musela srážet srážková daň 15% což je 105,-Kč a to by jste dostala pouze 595,-Kč.Třeba si ani nepamatujete, že jste ho podepisovala, ony účetní to většinou dávají podepisovat automaticky i když jejich povinnost to není.Přiznání podávat nemusíte.Musela by jste ho podávat pouze v případě, že by jste měla současně v jednom měsíci více zaměstnavatelů, kteří by vám sráželi zálohovou daň.
Re: Re: dohoda o provedení práce - daňové přiznání
Autor: is
vloženo: 23. 1. 2009 08:36:06
paní Jano,než jsem to vyplodila,tak jste odpověděla,takže cca stejné odpovědi bez opisování :-))
Re: dohoda o provedení práce - daňové přiznání
Autor: is
vloženo: 23. 1. 2009 08:34:50
nevím,jestli si všechny otázky budu pamatovat,ale podepsané prohlášení mít nemusíte, není to povinnost,ale mzdová účetní by vám to měla doporučit,ovšem v případě, že nemáte podepsané jinde,současně můžete mít podepsáno pouze u jednoho zaměstnavatele. Pokud nemáte podepsané růžové prohlášení, tak by vám měli srážet 15%srážkovou daň, pokud prohlášení podepíšete, tak máte daň zálohovou,slevu na poplatníka a slevu na studenta,pokud dodáte potvrzení o studiu, tedy čistých 700,-,jelikož slevy převyšují základ daně.Pokud jste nepodepsala prohlášení a máte na pásce daň 0, není to dobře, viz. výše, má být sražena srážková daň, tedy 105,- a k výplatě 595,-. Pokud byste si chtěla udělat daňové přiznání,žádejte vystavení potvrzení o zd.příjmech, ale stejně opět vám vyjde daň 0,pokud máte jen 700 měsíčně.
dohoda o PP
Autor: Jiří Hrabák
vloženo: 9. 12. 2009 17:15:41
Dobrý den. Můj syn, který byl evidován na ÚP pracoval v naší firmě 4 měsíce na dohodu o PP. Pobíral maximum t.j. 4000 Kč po zdanění 3400. Nemněl jinou dohodu. Odpracoval cca 135 hodin. Museli jsme za něj odečítat daň? Děkuji
RE: dohoda o PP
Autor: Marta
vloženo: 9. 12. 2009 19:20:24
Pokud by podepsal daňové prohlášení, pak ne. Sleva na dani by byla vyšší, než sražená daň, takže by dostal celé 4.000,- Kč. Evidence na ÚP nebrání zaměstnanci podepsat DP - leda v případě více brigád, které by v součtu činily 4.000,- Kč, což není tento případ. Lze to "napravit" dodatečným podepsáním daňového prohlášení a přepočtem jednotlivých měsíců ze srážkové na zálohovou daň ... soucítím se mzdovou účetní, která to dostane za úkol ...
daňové přiznání
Autor: Katka
vloženo: 8. 1. 2010 14:24:33
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli musím podepisovat daňové přiznání za dobu práce na DPP, když jsem v té době byla vedena na pracovním úřadě?
brigáda na DPP
Autor: johnak
vloženo: 15. 1. 2010 16:04:35
Dobrý deň, bol som minulý rok s partiou Slovákov na chmeľovej brigáde v Čechách. Podpísali sme dohodu o provedení práce a strhli nám 15 % daň z príjmu. Máme právo žiadať družstvo o ročné zúčtovanie dane a jej vrátenie ? Nepodpisovali sme žiadne ružové formuláre. Poraďte.
Svátky
Autor: Zdeňka
vloženo: 26. 1. 2010 00:38:42
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak má být správně v měsíční mzdě zaúčtován svátek 1.1.2010, na který jsem měla náplánovanou směnu. Pracuji v nák.centru - střídáme se dvě - krátký a dlouhý týden. Na firmu posíláme měsíčně plán směn. Na tento den (pátek) mi připadla směna, ale kvůli svátku bylo zavřeno, tudíž mi jedna směna oproti plánu chybí. Mám nárok na zaplacení tohoto svátku jako náhradu nebo mi účetní musí strhnout 1 den dovolené?
Dohody o provedení práce - množství a podmínky
Autor: Marie G.
vloženo: 5. 2. 2010 20:43:35
Dobrý den, potřebuji poradit v následující situaci. Pracuji na částečný úvazek (85,7%) ve škole jako vyučující, jedná se o pracovní poměr na dobu určitou a uplatňuji zde nárok na slevu vzhledem k tomu, že stále studuji. Od ledna jsem získala zaměstnání jako lektorka a podepsala dohodu o provedení práce ve výši 150 hodin do 31.12. 2010, ale o žádnou slevu na studenta jsem nežádala. Nyní od února jsem dostala další nabídku na lektorování a opět jde o práci na dohodu o provedení práce do 31.12. 2010, přičemž se mnou bude tato dohoda podepisována vždy po provedení práce. Od března se mi naskytla další příležitost lektorovat na dohodu o provedení práce. Zajímá mě, kolik dohod o provedení práce mohu mít jako student podepsaných, když jsou všechny do 31.12. 2010 ve výši 150 hodin? Lze mít vůbec tolik dohod? Nebo si mám vyřídit živnostenský list? Nebo mohu podpisovat dohody o provedení činnosti a přitom nemusím mít ŽL? Prosím, poraďte, jsem z toho zmatená, nerada bych veškeré mé výdělky věnovala finančnímu úřadu.
Daňové přiznání
Autor: Iva
vloženo: 13. 3. 2010 18:35:54
Dobrý den, mám otázku ve věci daňového přiznání za rok 2009. Měla jsem v srpnu hlavní prac. poměr, kde jsem měla podepsané prohlášení a současně Dohodu o provedení práce u jiného zaměstnavatele z kt. jsem odvedla daň ve výši 3.510 Kč. Je nutné tento příjem vykazovat v daňovém přiznání a pokud ano, tak kde. Děkuji
RE: dohoda o provedení práce - daňové přiznání
vloženo: 13. 3. 2010 20:07:59
Ano, musíte podat daňové přiznání, protože jste v srpnu měla souběžně dva příjmy daněné zálohovou daňí. V PP jste měla podepsané prohlášení a u DPP, váš příjem byl 23.400,-, čili více jak 5.000,-. Pokud by byl příjem z DPP do 5.000,-, byla by sražena daň srážková a ta by byla konečná a do DP by takový příjem nepatřil a nebyla by povinnost podávat DP.
RE: RE: dohoda o provedení práce - daňové přiznání
vloženo: 13. 3. 2010 20:10:48
Musíte si od obou zaměstnavatelů vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a oba sečtené příjmy se zapíší do řádku 31 úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů a sražené zálohové daně patří do řádku 84 úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků ( po slevách na dani ).
soc. a zdr. poj.
Autor: Iva
vloženo: 14. 3. 2010 14:16:53
Dobrý den, díky za radu. Ještě bych měla dotaz, ohledně zdr. a soc. poj.. Vím, že se na DPP nevztahuje, ale jak oni poznají, že se jednalo o DPP? Je třeba doložit kopii o DPP?
RE: soc. a zdr. poj.
vloženo: 14. 3. 2010 15:38:44
Nic není třeba dokládat, jenom potvrzení o zdanitelných příjmech zaměstnavatelů.
RE: Dohody o provedení práce - množství a podmínky
Autor: CACH
vloženo: 9. 6. 2010 15:00:57
Mohu mít od jednoho zaměstnavatele několik smluv - dohoda o provedení práce, v jednom kalendářním roce (duben až září)? děkuji
RE: RE: Dohody o provedení práce - množství a podmínky
vloženo: 9. 6. 2010 20:12:52
Ano, ale nesmíte u tohoto zaměstnavate překročit limit 150 hodin u všech DPP dohromady,
dpp
Autor: štefan
vloženo: 10. 6. 2010 21:55:51
dobry den chtěl bych se zeptat jakou smlouvu bych měl mit bud dohoda o pracovni činosti nebo dohoda o provedeni prace abych si mohl přividělat do těch 4000 kč a zaroven abych byl v evidenci uřadu prace mam nabydku ale nemam stim skušenost moc děkuji za radu
RE: dpp
Autor: Hanča
vloženo: 11. 6. 2010 08:40:24
Pro Vás by byla nejlepší DPP s maximem 150 hodin za rok u jednoho zaměstnavatele, protože pokud jste v evidenci úřadu práce, tak za Vás platí obojí pojistné stát a tudíž by bylo zbytečné platit dvakrát.Pokud ovšem tato činnost bude delší než 150 hodin za rok, tak potom po vyčerpání tohoto limitu budete muset podepsat DPČ, ze které se odvádí obojí pojištění. A taky bych Vás chtěla upozornit, že pokud budete mít jenom tuto jednu práci, tak u zaměstnavatele můžete podepsat Prohlášení a budete mít nárok na slevu na dani ve výši 2070,- Kč a to u obou variant - DPP i DPČ.
Autor: hana
vloženo: 23. 6. 2010 08:59:28
Dobrý den, pracuji na poloviční úvazek u zaměstnavatele a mám podepsané prohlášení k dani(tzv růžový formulář). Od září tohoto roku budu navíc ještě pracovat na dohodu o provedení práce u jiného zaměstnavatele a můj výdělek nepřesáhne 5000Kč. Pokud to správně chápu, tato částka by měla být zdaněna 15% srážkovou daní a tudíž nemusím podávat daňové přiznání. Je to tak? Děkuji za odpověď.
vloženo: 23. 6. 2010 10:33:35
Ano, je to tak. přiznání by se muselo podáva, pokud by jste současně měla oba příjmy daněny zálohovou daní.
Zvláštní odměny k dohodě o provedení práce
Autor: Jarmila
vloženo: 25. 6. 2010 12:47:41
Mám dotaz. Když jsme zaměstnali na dohodu o provedení práce naši zaměstnankyni, která má u nás hlavní pracovní poměr, ale je v současné době na rodičovské dovolené, a máme s ní smlouvu na 100 hodin od 1.6.2010 do 31.12.2010, kde je dohodnutá cena 200,-- Kč/hod., můžeme této pracovnici vyplatit další odměnu za dobře odvedenou práci? A v případě, že ano, tak do jaké výše? Dále by mně zajímalo, zda má nárok na slevu z daně na poplatníka do výše 2 070,-- Kč/měs. Zdravotní a sociální za tuto pracovnici neodvádíme.
vloženo: 25. 6. 2010 13:29:04
Předpokládám, že dohoda o provedení práce je uzavřena na jinou činnost, než kterou má v pracovní smlouvě. Jedinou podmínkou DPP je odpracování max. 150 hodin/rok u jednoho zaměstnavatele, výše odměny není omezena.Jakou odměnu si dohodnete v DPP je vaší věcí a pokud dáte něco navíc, také. Podmínkou nároku na slevu daně na poplatníka je podepsané prohlášení a to má asi podepsané, tak že můžete uplatnit slevu. Co se týká zdravotního pojištění, tak je pojištěncem státu z důvodů pobírání rodičovského příspěvku.
dohoda o provedení práce + starobní důchod
Autor: Helena
vloženo: 26. 6. 2010 21:14:32
Jaké jsou podmínky pro starobního důchodce. Jedná se mi o odvody zdravotního pojištění a daně. Do 150 hodin, ale nad 5 000 Kč. Je výhodnější zálohová daň a podat daňové přiznání? Důchod mám nízký. Dále mám u jineho zaměstnavatele smlouvu na 20 000 Kč /rok. Děkuji za odpověď.
RE: dohoda o provedení práce + starobní důchod
vloženo: 27. 6. 2010 20:07:02
Z dohody o provedení práce se neodvádí ani sociální ani zdravotní pojištění. Daň se sráží podle toho, zda je podepsané prohlášení poplatníka. Pokud se podepíše sráží se daň zálohová, ale zároveň se uplatní sleva na poplatníka, tak že u dohody o provedení práce do výše 13.800,- Kč/měsíc se neplatí daň žádná a dostanete v čistém celou odměnu. V případě, že se jedná jenom o tento příjem zdaněný zálohovou daní není povinnost podávat daňové přiznání. Píšete ale, že máte ještě u jiného zaměstnavatele nějakou smlouvu, ovšem nepíšete o jakou smlouvu se jedná a na kolik korun měsíčně je sepsaná.Jinak podepsané prohlášení smí být současně pouze u jednoho zaměstnavatele.Tak že pokud by měsíční částka u druhého zaměstnavatele byla menší než 5.000,- bylo by výhodnější podepsat prohlášení u něho a u toho, kde máte dohodu s měsíční odměnou větší než 5.000,- nepodepisovat.Z této částky je automaticky při nepodepsaném prohlášení srážena zálohová daň. Potom by byla tedy u obou zaměstnavatelů srážena daň zálohová a byla by povinnost podávat daňové přiznání, ale zároveň by se vám v něm uplatnila sleva na poplatníka pro oba příjmy.
Autor: Martina
vloženo: 4. 7. 2010 13:39:44
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám DPP do 31.12.2010, měsíční výdělek je vždy více než 8000 Kč, podepsala jsem růžový papír (peníze nejsou zdaňovány 15ti %), dodala jsem potvrzení o studiu. Jaké náležitosti by měla mít výplatní páska, mám tu uvedeno záloha na daň a pak sleva na dani, mám si dělat v únoru nějaké daňové přiznání? nebo taky požádat zaměstnavatele o vyúčtování daně? Díky za odpověď.
|< < 1 2 3 > >|